O Feteasca Neagra ce impresioneaza prin arome puternice de prune si condimente ca scortisoara, anason si cuisoare completate cu note de piele. Este echilibrat cu taninuri pronuntate si o aciditate bine integrata in corpul vinului. Impresioneaza printr-un post gust lung.
Strugurii sunt recoltati manual la maturitate deplina si desciorchinati gentil. Fermentarea are loc in tancuri speciale care permit batonajul mustuielii pentru extragerea pigmentilor si a taninurilor. Sub influenta drojdiilor selectionate, vinul are parte mai intai de o fermentare alcoolica lenta urmata de cea malolactica. Caracterul vinului este definit prin adaosul de arome secundare specifice maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc. Filtrare fina, imbuteliere si odihna in butelii de sticla pentru minim 12 luni.
Fetească Neagră 100%
Notele degustării:
- Nas: arome de prune și condimente (scorțișoară, anason, cuișoare), cu note de piele.
- Gust: note de fructe și condimente bine echilibrate, tanini consistenți, alcool bine integrat, prezent prin lacrimi dense și aciditate medie. Post gust lung, sec.
- Culoare: roșu granat.
Un vin pe care îl recomandăm alături de preparate cu carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar, sau brânzeturi aromate cu trufe.