Loturi mici de struguri sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Presarea gravitationala este imperativa in acest stadiu pentru pastrarea caracterului fructat si delicat. Pentru a adauga complexitate Chardonnay este fermentat si maturat in baricuri de stejar frantuzesc pentru 7 luni. Sarba este vinificata in stilul reductiv in cisterna de inox, sub actiunea drojdiilor selectionate neutre. Asamblajul final a fost realizat cu mare precizie si maturarea in sticla pentru 12 luni si-a pus amprenta asupra caracterului vinului.
Chardonnay 40% Chardonnay Barrique 30% Șarbă 30%
Notele degustării:
Nas: aroma pregnanta de fructe exotice, pere zemoase si coaja de lime conturata de note fine de vanilie si scortisoara datorate fermentarii si maturarii in baricuri de stejar.
Gust: corpolent, cu o aciditate pe masura, alcool bine integrat si un post gust persistent si revigorant.
Culoare: roșu-rubiniu, intens și captivant.
Vinul se poate servi în compania meselor cu pui, pește, fructe de mare și paste.
Țară:
România
Regiune viticolă:
MOLDOVA - D.O.C.-C.M.D. Vrancea - Costești
Brand:
Crama Gîrboiu
Struguri:
Chardonnay,
Șarbă
Stil:
Sec
An:
2018
Alcool:
13.5%
Temperatura de servire::
+10°...+12 C
Volum:
750 ml
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.