Arealul
TE WA Wines acționează sustenabil, colaborând doar cu mici gospodării de familie, ale căror concept de cultivare a viței de vie este foarte aproape filosofiei și mesajului de echilibru și minimă intervenție, pe care îl împărtășesc. Strugurii folosiți la producerea acestui vin au fost crescuți și recoltați la mica gospodărie a familiei Mihailov, podgoria, de doar 0,7 hectare, care a fost plantată în anul 1976, aflându-se în apropiere de satul Hagichioi, Taraclia, în inima Bugeacului.
Vinificarea
Culesul: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Fermentarea: Strugurii inițial au fost prerăciți până la 0゜C și încărcați în presă direct, fără desciorchinare, pentru o presare mult mai delicată și minimizarea intervenției la etapa de obținere a mustului. Fermentat în vase din inox, la temperaturi medii de 15 – 17゜C cu mix de levuri indigene și selective.
Maturarea: Timp de 8 luni, 60% din vin a stat în vas din inox în contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției, pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustului, iar 40% din vin maturat același timp în butoi de stejar francez de a doua turnare, după care partidele au fost asamblate.
Metoda oxidativă: La producerea acestui vin, în premieră pentru noi, am recurs la utilizarea unor procedee caracteristice metodei de vinificare oxidative, vinul fiind dozat expus contactului controlat cu oxigenul din aer, dezvoltând astfel aromele secundare și textură complexă, dar și am minimalizat riscul de oxidare ulterioară a vinului.
Note organoleptice
Ca rezultat, s-a obținut un Sauvignon Blanc profund, cu arome de ierburi proaspete, precum rosmarin și cimbru, amestecate cu fructe tropicale exotice. Gustul este bogat și înnobilat cu note de piersici copți și mango, cu finisaj vanilat și aciditate revigorantă.
Ediție limitată 1000 sticle.
Țară: Republica Moldova
Regiune viticolă: IGP Ștefan Vodă
Brand: TE WA Wines
Soi: Sauvignon Blanc
Stil: Sec
An: 2021
Alcool: 13.5%
Temperatura de servire:: +8...+10 ºC
Volum: 750 ml