Complex şi plin de viaţă, Cuvee Charlotte este un vin roşu pur şi simplu încântător, cu structură şi echilibru deosebite. Ele sunt vinificate in vase de beton, prin metoda traditionala (scufundarea manuala a caciulii, macerare postfermentativa, recuperare doar a vinului ravac, fara presare). Fermentatia secundara (malo-lactica) se face in baricuri cu varste intre 1 si 3 ani, iar maturarea in baric dureaza intre 8 si 14 luni, depinzand de soi (feteasca neagra petrece mai putin timp in contact cu stejarul, cabernetul sauvignon mai mult). Pe masura ce vinurile isi desavarsesc maturarea, sunt trase din baricuri in vase mici de inox unde asteapta ca intreg lotul sa fie gata pentru asamblarea finala. Aceasta operatiune poate dura si 12 luni, de calitatea ei depinzand potentialul de invechire al vinului. Intreg lotul se imbuteliaza intr-un singur tiraj si nu sufera conditionari majore; am ales sa lasam Cuvee Charlotte sa se exprime in forma lui naturala. Maturarea la sticla dureaza minim 9 luni.
Cabernet Sauvignon40% Fetească Neagră 35% Merlot 25%
Notele degustării:
- Nas: fructe roșii (coacăze, afine), prune uscate, trufe, scorțișoară.
- Gust: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune); un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, final lung și persistent.
- Culoare: roșu-rubiniu intens.
Culinar, îl recomandăm alături de preparate sofisticate pe bază de carne roşie, brânzeturi mature sau deserturi cu ciocolată amăruie.