Vinificarea
Culesul: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Fermentarea: Strugurii inițial au fost preraciți până la 0゜C si încărcați în presă direct, fara desciorchinare, pentru o presare mult mai delicată și minimizarea intervenției la etapa de obținere a mustului. Fermentat în vase din inox, la temperaturi medii de 12 – 13゜C cu mix de levuri indigene și selective.
Maturarea: 91% din vin, în vas din inox, 6 luni în contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției,
pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustuluiș iar 9% din vin maturat 5 luni în butoi de stejar francez de a treia turnare și fără fermentarea malo-lactică.
Note organoleptice
Curat, conturat, cu senzația plăcută de “fizz” și o aciditate crocantă pe care o mai simți încă pe parcursul a câtorva zile, cu gust perfect de echilibrat de pară albă și coajă de grapefruit, dar și cu o nuanță puțin sărată pe final, ce imprimă savoare și o necontenită sete.
Țară: Republica Moldova
Regiune viticolă: IGP Codru
Brand: Te Wa Wines
Soi: Feteasca ALba
Stil: Sec
An: 2023
Alcool: 11.5%
Temperatura de servire:: +8...+10 ºC
Volum: 750 ml