Arome: flori de tei, ananas, litchi, citrice.
Asocieri culinare: Stridii, fructe de mare, peste, salata verde, carne alba.
FLORICICA. Noul soi de struguri pentru vinuri albe Floricica a fost creat în cadrul Institutului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie a Republicii Moldova în anul 1968 prin încrucişarea soiului alb de struguri Riesling de Rhin (Germania) şi Seyv Willar 20-365 (Franţa). Autori: N. Guzun, F. Olar, M. Ţipco, V. Sandu, B. Gaina, S. David, P. Nedov şi M. Cernomoreţ. Componenţii parentali Riesling de Rhin au transmis soiului Floricica prin ereditate caractere deosebit de importante de productivitate şi capacităţi înalte de acumulare a zahărului, rezistenţă înaltă la ger; cel deal doilea component Seyv Willar 20-365 – rezistenţă înaltă la boli şi la condiţiile de iernare. Astfel, calităţile deosebite ale genitorilor au fost transmise noului soi Floricica, ca urmare soiul a obţinut şi o a doua denumire neoficială de Riesling Moldovenesc.