Davino Rouge se produce numai în anii favorabili. Cele trei soiuri care intră în sortiment sun vinificate separat. Strugurii sunt selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu : clasică pe boștină, în vase mici de inox la 22-26°C, Cabernet Sauvignon - timp de 21 zile, Merlot - timp de 15 zile și Feteasca Neagră - timp de 12 zile. Fermentația malolactică desavarșită imediat după cea alcoolică. În cupaj concura cele mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecărui soi stabilindu-se după 2-3 luni de tatonare prin microprobe. Un procent de 80% din vin este maturat 9 - 10 luni în barrique-uri din lemn de stejar românesc de dimensiuni mici, în timp ce restul de 20% este maturat în vase de inox. Învechirea în sticlă se întinde pe o perioadă minimă de 30 luni.
Cabernet Sauvignon Merlot
Notele degustării:
Țară: România
Regiune viticolă: MUNTENIA - D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare - Ceptura
Brand: Davino
Struguri: Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stil: Sec
An: 2015
Alcool: 14.5%
Temperatura de servire:: +16 ... +18 ºC
Volum: 750 ml