Strugurii sunt recoltati manual la maturitate deplina si desciorchinati gentil. Fermentarea are loc in tancuri speciale care permit batonajul mustuielii pentru extragerea pigmentilor si a taninurilor. Sub influenta drojdiilor selectionate, vinul are parte mai intai de o fermentare alcoolica lenta urmata de cea malolactica. Caracterul vinului este definit de aromele secundare specifice maturarii in baricuri noi de stejar frantuzesc. Fiecare soi este vinificat separate, Asamblajul final fiind realizat inainte de imbuteliere. Imbuteliat in editie limitata de doar 8000 de sticle, vinul nu a fost supus tratamentelor de stabilizare si poate prezenta depuneri naturale din strugure. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute.
Nas: buchet elegant de fructe roșii și negre (zmeură, prune, coacăze negre și cireșe). Complexitatea organoleptică este rezultatul maturării în baricuri noi, din stejar franțuzesc, care își aduc aportul prin notele de vanilie, scorțișoară, tutun și pielărie.
Gust: note echilibrate, cu aciditate potrivită și taninuri catifelate, dar persistente. Corpul vinului este peste media frașilor mai tineri, iar post gustul se lasă dominat de condimente.
Culoare: roșu-rubiniu, intens și captivant.
Un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat, brânzeturi maturate cu este specialitatea franceză Comté și la desert, alături de sufleu de ciocolată neagră sau un lava cake.
Țară:
România
Regiune viticolă:
MOLDOVA - D.O.C.-C.M.D. Vrancea - Costești