În colecţia Gitana Classico regăsim acest sortiment somptuos, dublu medaliat, realizat din struguri Merlot de cea mai bună calitate, culeşi manual începând cu sfârșitul lunii septembrie din zona Valul lui Traian. Soiul Merlot este rezistent la perioade secetoase şi temperaturi scăzute şi înmagazinează o cantitate mai mare de zahăr în acei ani care se bucură de temperaturi ridicate. Măcerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Măcerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă. Vinul este desavarșit dupa o perioada de maturare de circa 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură. Fermentarea malolactica se petrece în butoaie de stejar de 50 hl.
Merlot 100%
Note de degustare
- Nas: arome complexe de fructe de pădure.
- Gust: Este un vin consistent și echilibrat, cu tainuri catifelate, nuanțe de prune uscate și ciocolată amară, cu un post-gust prelungit și delicat.
- Culoare: rubinie închisă, cu reflexii purpurii.
Se poate asocia cu preparate din carne la grătar, carne roșie, carne de curcan sau rață.