Strugurii sunt recoltaţi manual şi sunt desciorchinați, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în baricuri mici de 225l, timp de 4 luni.
Note de degustare
Nas: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și fân proaspăt cosit, completate cu nuanțe fine de vanilie.
Gust: proaspăt, gust intens și complex cu nuanțe de ananas și citrice, cu o aciditate echilibrată și un post-gust mieros, elegant şi prelung.
Culoare: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
Culinar, vinul se potriveşte cu preparate pe bază de peşte sau carne albă.
Țară:
Republica Moldova
Regiune viticolă:
IGP Valul lui Traian
Brand:
Gitana Winery
Struguri:
Fetească Regală,
Riesling,
Chardonnay
Stil:
Sec
An:
2017
Alcool:
14.0%
Temperatura de servire::
+8...+10 ºC
Volum:
750 ml
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.