Loturi mici de struguri sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Presarea gravitationala este imperativa in acest stadiu pentru pastrarea caracterului fructat si delicat. Pentru a adauga complexitate vinul este fermentat si maturat Sur-Lie in baricuri noi de stejar frantuzesc pentru 7 luni. Nici un vin alb nu a fost supus fermentarii malolactice pentru a pastra prospetimea, aciditatea naturala, care este parte integrata a echilibrului si longevitatii vinului.
Sauvignon Blanc Fume 100%
Notele degustării:
Nas: parfum învigorător de citrice şi minerale. Fructele se fac simţite prin aromele de mere verzi şi pomelo, cu note de vanilie, obţinute după o maturare în baricuri confecţionate în cel ami tradiţional stil fancez.
Gust: echilibrat cu cun corp mediu, aciditate pe masura si alcool bine integrat. Intens cu un post gust onctuos, inconfundabil.
Culoare: galben cu tentă verzuie.
Culinar acest vin se asociază cu mesele cu pui, viţel în sos alb, sau sparanghel în unt şi va fi savurat cât aţi zice peşte - noi vă sugerăm un somon sălbatic, sau scoici în sos de vin.
Țară:
România
Regiune viticolă:
MOLDOVA - D.O.C.-C.M.D. Vrancea - Costești
Brand:
Crama Gîrboiu
Struguri:
Sauvignon Blanc Fume
Stil:
Sec
An:
2019
Alcool:
14.0%
Temperatura de servire::
+8...+10 ºC
Volum:
750 ml
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.