Multiplu medaliat la competiţii naţionale şi internaţionale, acest sortiment care face parte din colecţia Gitana Classico impresionează prin naturaleţea şi eleganţa buchetului.Măcerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Măcerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă. Vinul este desăvârșit dupa o perioadă de maturare de circa 14 luni în butoaie de stejar de cca 50 hl, provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură. Fermentarea malolactica se petrece în butoaie de stejar.
Cabernet Sauvignon 100%
Note de degustare
- Nas: cu aromă intensă de mure, cacao, cafea, cu note de piper negru.
- Gust: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, taninuri puternice și o astringență bine temperată.
- Culoare: limpede, roşu rubiniu intens.
Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.