Vinificarea
Culesul și procesarea: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Prerăcirea strugurilor până la +4゜C.
Fermentarea: Criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu mix de levuri indigene și selective.
Maturarea: 75% din vin, în vas din inox, 8 luni în contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției, pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustului. 25% din vin maturat 8 luni în butoi de stejar carpatic
(transilvănean) nou.
Note organoleptice
Pinot Noir 2019 impresionează prin aroma sa puternic fructată, unde prevalează cireșile negre sălbatice și un amalgam întreg de pomușoare roșii și negre de pădure. In gust, mixtura de ciocolată neagră și aceleași pomușoare socoase de pădure, cu tenta de ciuperci proaspete și un final ușor condimentat. Acest vin are totodată și puritate și bogăție, cu tanine dense, dar mătăsoase, care combină armonios cu aciditatea fină și mineralitatea savuroasă.
Țară: Republica Moldova
Regiune viticolă: IGP Codru
Brand: TE WA Wines
An: 2019
Struguri: Pinot Noir
Stil: Sec
Alcool: 14.0%
Temperatura de servire:: +15 +18 ºC
Volum: 750 ml