Vinificarea
Culesul și procesarea: 100% recoltă manuală selectivă, în lădițe de 10 kg.
Prerăcirea strugurilor până la +4゜C.
Fermentarea: Criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu
mix de levuri indigene și selective.
Maturarea: 100% din vin maturat în butoi de stejar timp de 24 luni.
Primele 12 luni în butoi din stejar american nou,
cu batonnage și monitorizare grijulie a evoluției,
pentru ai reda textură cremoasă și plinețe a gustului.
Următoarele 12 luni în butoi din stejar francez după
al doilea vin.
Note organoleptice
Arome intense de fructe și pomușoare negre zemoase, vanilie, boabe de cafea prăjită și
condimente în același timp. Gustul plin, bogat și mătăsos ca textură, cu tanine perfect integrate
și nuanțe de stejar nobil. Fructuozitatea pură, dar bogată redau vinului un postgust lung și
memorabil.
Ediție limitată de 560 sticle.
Țară: Republica Moldova
Regiune viticolă: IGP Ștefan Vodă
Brand: TE WA Wines
Struguri: Saperavi
Stil: Sec
An: 2019
Alcool: 13.5%
Temperatura de servire:: +14…+16 ºC
Volum: 750 ml