Domeniile Avereşti deţin cea mai mare suprafață cultivată cu Busuioacă de Bohotin din România, iar acest sortiment sec, de o expresivitate aparte, pare să stabilească standardul de soi, calităţile fiindu-i recunoscute la International Wine Contest Bucharest 2017 şi la concursul Vin la Cultură Iasi 2017, unde vinul câştigă aurul. Din dorinţa de a obţine cel mai aromat gust, strugurii sunt recoltaţi manual dimineaţa devreme, atunci când ajung la un conţinut de zahăr de 195g/l.
Busuioaca de Bohotin 100%
Notele degustării:
- Nas: arome predominante de petale de trandafir.
- Gust: arome bogate de coacăze negre și ciocolată, completate cu nuanțe de vanilie și piper.
- Culoare: roz somon.
Servirea alături de aperitive, salate proaspete de sezon, avocado, cocktail de creveţi, legume la wok sau preparate la grătar.