Vinul etalează o culoare vie, violetă. Olfactiv prezintă un profil aromatic intens și încântă prin melanjul de fructe roșii (cireșe) și negre (mure de pădure), condimene (vanilie, mentă, cocos). Gustativ vinul cucerește printr-un atac dens și mătăsos. Își etalează corpul solid, construit din taninuri coapte și potente, pentru ca mai apoi să ne confere nuanțe de cireșe amare și zmeură, pe un fond de ciocolată neagră. Se poate păstra până la 3 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
Feteasca Neagra Cabernet Sauvignon
Alăturarea dintre notele de fructe roșii, negre și condimente rafinate ajută acest asamblaj să completeze potrivit numeroase feluri de mâncare pe bază de carne roșie, carne tocată sau brânzeturi cu personalitate și gust pregnant, cum ar fi gorgonzola. Se potrivește perfect mâncărurilor servite în sos de vin, de exemplu filet mignon sau completează bine feluri gătite la cuptor.