Strugurii au fost culeși manual de pe o parcelă atent selecționată, caracterizată de un substrat nisipos, cu infuziuni de piatră și rocă calcaroasă, și expoziție sud estică. Recolatarea s-a realizat la un conținut de zahăr de 230g/l., în a doua decadă a lunii octombrie. Boabele de struguri au fost desciorchinate fară zdrobire și încărcate în maceratoare, unde timp de 12 zile s-a urmărit îndeaproape procesul de macerare și fermentare. Desăvârșirea fermentației alcoolice și malolactice s-a realizat în vase de inox, iar maturarea a avut loc în baricuri de stejar românesc, timp de 24 de luni.
Fetească Neagră 100%
Notele degustării:
- Nas: buchetul format din arome de fructe și vanilie cu note de ciocolată.
- Gust: aroma de fructe își are esența în prunele uscate pe nuiele, de unde și o notă subtilă de lemn natural. Finalul este ușor astringent și condimentat.
- Culoare: roșu-închis, cu ușoare reflexii de rubin.
Vinul se potrivește la mesele cu bucate tradiționale din carne de porc, miel, pui, gătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.